hits

Tilbake til virkeligheten

Årets første bok er Tilbake til Virkeligheten og er skrevet av Kim Westerberg, en tidligere rusmisbruker.  Boken handler om forfatterens oppvekst, og hans opplevelser med rus og kriminalitet. Det er en ganske dramatisk historie som penser innom alt fra forskjellige rusmidler, kriminalitet, gjengvirksomhet til psykiske problemer og familiære problemer. Den gir et godt bilde av hvordan forfatteren selv tenker rundt sin oppvekst og reise inn og ut av rusens grep.

Forordet begynner med å fortelle om hvor vanskelig det er å vokse opp med to skilte foreldre som krangler. Først får jeg inntrykket av at forfatteren ønsker å legge skylda på sine foreldre, og han spør bl.a. "hvilke konsekvenser kan slikt føre til for et lite barn?" Men så blir bildet mer nyansert, han tar mer ansvar for egne handlinger, og han innser at det er mange som har det langt verre enn hva han selv egentlig har hatt det.  Første kapitel er også et brev til hans egen mor der han takker henne over flere sider for å ha støttet han på utallige måter. Selv når han ikke ønsket å ta i mot hjelp. For en klippe den moren må være! 

Ved å ta ansvar for seg selv og egne handlinger viser han modenhet og en evne til selvinnsikt som ikke alle har. Det er veldig fort gjort å skylde på ytre omstendigheter når en havner i vanskelige situasjoner. Han er nøktern og forteller hva han har vært med på og sier flere ganger at det er ting han nok egentlig ikke burde ha gjort. 

I løpet av ungdomstiden begynner han med hasj, amfetamin, piller osv, og det bærer riktig galt avsted. Han går inn og ut av behandlingssteder, begår lovbrudd og i en periode bor han på gata. Det må ha vært skikkelig tøft for både familien og ikke minst forfatteren selv.

Han klarer å komme seg ut av rusen, kvitter seg med gamle narkovenner og begynner et nytt liv. Det ser ut til at han klarte det nesten på egen hånd med en vanvittig stor dose indre motivasjon, fysisk trening og selvhjelpsbøker. Mot slutten av boken er han inne på noe nok alle burde tenke mer over.  Vi er alle produkter av våre vaner og våre venner. Hvilke nettverk vi skaper rundt oss og hvilke levevaner definerer oss, og skaper den vi er.
Westeberg nevner viktigheten av å kutte ut usunne vennskap/relasjoner. Det samme gjelder kosthold, trening osv. vaner bestemmer hvem du er/blir. 
Så da er jo spørsmålet: Hvem vil du være? Hva slags liv vil du leve?

I dag holder Kim Westerberg motivasjonsforedrag der han forteller om sin reise og hvordan han kom seg ut av rusen. Han livnærer seg stort sett av boksalget. Han driver mye med forebyggende arbeid over sosialemedier med pagen Sir.Westerberg. Starter opp ett nytt engasjement nå i januar med nettsiden www.forebyggern.no

Jeg likte boken hans godt! Det var lærerikt å få vite mer om hvordan han har tenkt og hvordan han ser på sitt tidligere liv den dag i dag. Vi mennesker har alle en tendens til å rasjonalisere våre egne handlinger, og forfatteren er sikkert ikke noe unntak her. Men alt i alt fremstår han som ærlig og sannferdig i sin fortelling. Boken er lettlest og består av mange korte små kapitel. Den var på ca 140 sider og jeg leste den ut i løpet av 2-3 dager. 

Ellers må jeg også fortelle om hvordan jeg fant denne boka. For det er ikke en bok jeg typisk ville valgt å lese. Men jeg kom i prat med forfatteren selv på facebook. Og han lurte på om jeg ville lese boka. Så det er klart jeg ble nysgjerrig. Jeg kjøpte boka, og han sendte den til meg neste dag. og da jeg åpnet boka så jeg at han hadde skrevet en veldig koselig hilsen til meg. og ja! Jeg syntes boka di falt veldig i smak, Kim! 

Rating: 5/6

I mars i fjor skrev jeg et innlegg om en interessant samtale jeg hadde hatt. Samtalen fikk meg til å huske hvor kort livet egentlig er, og hvor få bøker vi egentlig rekker å lese i løpet av vår levetid. Jeg regnet jeg ut at jeg hadde omtrent 516 bøker igjen å lese. Det ser ut til at jeg klarte å lese 16 bøker i løpet av 2016, så med denne boken har jeg nå 499 igjen! Wuhuu! 

#Bookanmeldelse #Bookreviews #mementomori #KimWesterberg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Notodden

I´m interested in the natural world and normally read books about science such as biology, our evolutionary history, astronomy, and general popscience. I occasionally dabble in archeology, philosophy, ancient history, and world religions too. To mention a few interests. I´ve also been interested in Diving, Kayaking, and Triathlon for years. Have also done all kinds of martial arts for more than 10 years. I´ve now been working for the Norwegian Humanist Association (Human-Etisk Forbund) since 2012.

Kategorier